Frisør

INFO

Studieform: 1 semester (6mnd)
Studiestart: August
Søknadsfrist: Fortløpende opptak
Opptakskrav: Gjennomført grunnskole
Pris: 70 000,- inkl. alt av materiell
som brukes i skoletiden
 – foruten skrivemateriell

Det er mange gode grunner til å blir frisør: god arbeidsmiljø, kreativt yrke og gode lønnsmuligheter er kun noen av fordelene som frisør. Frisørfaget passer for deg som er kreativ og sosial. Ingen mennekser er like, og derfor vil din frisørhverdag bestå av nye og spennende utfordringer hos hver eneste kunde. 

Høres dette ut noe som passer for deg? Søk studieplass hos oss nå!

Og husk: Håret vil fortsatt gro – og noen må klippe det.

Prisen for studiet er 70 000kr inkludert av alt av materiell som brukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Etter vi har mottatt din søknad vil du bli kontaktet for et intervju. Du må beherske norsk godt både muntlig og skriftlig da all undervisning er på norsk.

Vi holder til i Sandefjord, Kongensgate 2A i 4 etg.

Ja, frisørstudiet er godkjent av Statens Lånekasse.

Valg av riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere.
Sandefjord Akademi frisørskole gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget!  

Vår målsetting er å gi elevene våre den beste, grundigste og mest relevante grunnopplæring i frisørfaget. Vi vurderer kontinuerlig hva som er den viktigste kompetansen for elevene å inneha til enhver tid.

Våre lærere ved Sandefjord Akademi jobber hele tiden for å være oppdatert, slik at våre elever får den beste frisørutdanningen.

Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt for 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Sandefjord Akademi Frisørskole. Du får 12 mnd. Fratrekk for VG1 Design og håndverk. Vg2 Frisør gir 12 mnd. Fratrekk Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. Hver i fratrekk.

2. §3-5 Praksiskandidat (privatist) tar utgangspunkt 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Sandefjord Akademi Frisør skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen (FRI3102) før du kan gå opp til svenneprøven

Les mer her