Kosmetisk dermatologisk sykepleier

INFO

Studieform: 2 semester (1 år)
Oppstart: august
Søknadsfrist: fortløpende opptak
Opptakskrav: fullført og bestått sykepleierutdanning
Pris studieavgift: 105 000 ,-

Denne høsten tilbyr vi deg til å utdanne deg til å bli kosmetisk dermatologisk sykepleier. Vi ser at bransjen vokser og at det er et stort behov for kosmetiske sykepleiere innen mange ulike områder innenfor det medisinske markedet med bruk av kosmetisk-medisinske behandlinger som bl.a, IPL og injeksjoner. Kosmetisk dermatologisk sykepleier er en meget attraktiv og etterspurt yrkesgruppe som samarbeider med leger og medisinsk-kosmetiske klinikker. Utdanningen gjennomføres i et nært samarbeid med leverandører, leger og spesialister innenfor feltet. Utdanningen til kosmetisk dermatologisk sykepleier er for de som har fullført og bestått sykepleierutdanning/bachelor i sykepleien og som vil jobbe i og med kosmetiske behandlinger og med hudhelse. 

Er du ferdigutdannet sykepleier, men vil prøve ut noe nytt? Søk på vårt studie nå! 

Studiet er dessverre ikke godkjent av Statens lånekasse. Kontakt oss gjerne, da vi tilbyr vår egne finansieringsløsninger.

Undervisningen foregår i skolens egen lokaler i Sandefjord, Kongensgate 2A.

Videregutdanning til kosmetisk dermatologisk sykepleier er lagt opp til 70% nettbasert. Dette vil si at du som ikke har mulighet til å flytte eller reiser ofte har nå mulighet til å tilegne deg mye av studiet digitalt. Vi ønsker å ha fokus på intensiv praksistrening, dermed ønsker vi små grupper med 12 studenter maks, per semester. Alle samlinger er lagt til helger fra fredag til søndag, ved behov også noen torsdager.

2022:
09 – 11. september
14 – 16. oktober
24 – 26. november
09 – 11. desember

2023:
13 – 15. januar
10 – 11. februar
24 – 25. februar 
10 – 12. mars

All undervisning er obligatorisk, inkl når undervisningen er lagt opp til nettundervisning. Studenter som har fravær fra teori og/eller ferdighetstrening i laser/IPL, botulinum injeksjoner eller fillers, må påregne å ta igjen dette med evt. neste kull før de kan avlegge eksamen.

På Sandefjord Akademi vil vi gi deg det beste grunnlaget for å gi trygge behandlinger. Kosmetisk sykepleier vil ha en rolle som profesjonell behandler og veileder for hudforbedring, hud med problemer og kosmetiske behandlinger. Du vil få undervisning og opplæring på å veilede og gi optimal behandling og ivareta kunden. Utdannelsen en utdypende faglig kompetanse innenfor estetiske behandlinger.

Eksamen blir holdt i april, våren 2022 (med forbehold om endringer).

Emnet vurderes med en individuell skriftlig fordypningsoppgave samt en muntlig eksamen.Muntlig eksamen vurderes med karakteren bestått – ikke bestått.
Fordypningsoppgaven vurderes med gradert karakter A – F hvor E er laveste bestått karakter.

Registreringsavgift: kr 4500,-
Studieavgift per semester: kr 50 250,-
Totalt 105 000,- for hele studieperioden (lærebøker, uniform og produkter til trening utenfor skolens områder kommer i tillegg).

Vi har oppstart til studiet i august.

I løpet av studiet vil du blant annet lære om hudsykdommer, ansiktsbehandling, hudens oppbygning og analyse.

Studiet inneholder følgende hovedtemaer:

 • Sol og solskader
 • Laser /IPL og laserbehandlinger
 • Filler behandlinger
 • Mesoterapi behandlinger
 • Hudleger
 • Kjemisk peel
 • Hudpleie og hudpleiebehandlginer
 • Microneedling behandlinger
 • Kombinasjonsbehandlerin
 • Komplikasjoner ved laser og injeksjonsbehandlinger
 • Salg og service
 • Toxin behandlinger

For å gå dette studiet må du ha fullført og bestått bachelorgrad i sykepleien/sykepleierutdanning.